Pierniki na cały rok

Nasze pierniki robimy od 2014 rok w Piszu.  Małe miasto w województwie Warmińsko – Mazurskim, gdzie w lato często słychać żurawie. Obecnie produkcję zdominowały 3 kobiety – Matki Polki Pierniczące, które niemal codziennie pieką, lukrują i sprzedają w kawiarence Piernikarnia Cafe.

Do produkcji używamy składników z regionu. Znajdziecie w nich mazurką mąkę, jaja, mleko, masło oraz miód. Reszta składników to produkty popularne w naszych kuchniach. Cukier, soda, przyprawa do piernika. Nie znajdziecie tam konserwantów i barwników. Dzięki prawdziwym, dobrym składnikom nasze pierniki mają niepowtarzalny smak. Są delikatne, bez pieprzu i ziela angielskiego. Lukrujemy je domowym lukrem kręconym z białek i cukru pudru. Sok z cytryny nadaje mu lekką kwaskowatość. Na Wasze życzenie tworzymy nietuzinkowe formy i dedykacje. Mamy dla Was parę gotowych propozycji, tworzone na przestrzeni lat z naszymi klientami.

0
    0
    Twój Koszyk
    Twój koszyk jest pustyWróć do sklepu